luni, 22 iulie 2024

Academia de Vară pentru Bibliotecari, ediția a IX-a, 2024

           În perioada 18-19 iulie, Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova a organizat cea de-a IX-a ediție a Academiei de Vară pentru bibliotecari, cu tema „Consolidarea rezilienței profesionale și personale împotriva amenințărilor cibernetice”.

Evenimentul s-a desfășurat în format fizic la Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Centrul Național de Formare Profesională Continuă în Biblioteconomie și Știința Informării. La acest eveniment au participat 25 de bibliotecari din toate tipurile de biblioteci.

Ediția din acest an a fost dedicată dezvoltării competențelor profesionale necesare pentru a recunoaște și preveni amenințările cibernetice, reducând astfel impactul acestora. Participanții au dobândit cunoștințe și abilități practice esențiale pentru a  recunoaște și preveni amenințările cibernetice, minimiza impactul atacurilor cibernetice, promova o cultură a securității cibernetice, crește reziliența comunităților locale . Astfel, bibliotecarii devenind agenți ai schimbării, contribuind la creșterea rezilienței în comunitățile locale, promovând valori democratice și siguranță cibernetică. 

În calitate de formator pe domeniul Securității Cibernetice:

  • Dinu Turcanu, I.P. Institutul Național de Inovații în Securitatea Cibernetică "CYBERCOR", Bune practici pe domeniul Securității Cibernetice
  • Ion Bunduchi și Olga Guţuţui, director politici publice, Asociația Presei Electronice, Dezinformarea în era digitală
  • Alexandr Iscenco, Bibliothèques Sans Frontières, Consolidarea rezilienței socio-economice a comunităților. Gestionarea riscurilor de dezastre. Moldova Rolul bibliotecilor în sporirea rezilienței comunităților și reducerea vulnerabilității la riscurile de dezastre.
  • Doina Nicoară, ofițer de comunicare, Bibliothèques Sans Frontières, Proiectul „Reducerea vulnerabilității la riscurile de dezastre și consolidarea rezilienței socio-economice în Moldova”.

Participarea la această formare ne-a consolidat încrederea în capacitatea noastră de a oferi servicii de calitate și de a contribui la o societate mai informată, mai rezistentă și mai conectată. Biblioteca Publică Raională „M. Eminescu” mulțumește organizatorilor  și formatorilor pentru această oportunitate de învățare și dezvoltare profesională!





























 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu